Skip to Content

Kamperland op Noord Beveland.

Kamperland is het jongste dorp op Noord Beveland.

Het oude Campen, waarvan de eerste vermelding dateert uit 976 is met de overstromingen van 1530 – 1532 verdwenen.

kamperland

style="display:inline-block;width:320px;height:100px"
data-ad-client="ca-pub-0370636578811246"
data-ad-slot="6125127575">


In 1699 werd het gebied weer drooggemaakt en is de veerverbinding met Veere hersteld. Omstreeks 1750 is hier de nieuwe kern aangelegd. Eerst was het voornamenlijk een landbouwdorp. Ook nu zijn er veel sporen aanwezig die duiden op een agrarische inslag. Ook hebben we meegemaakt dat tijdens mooi weer het graan werd binnengehaald. Voor ons was dit spectaculair om te zien. Toen we kwamen zaten we nog tussen het graan en na de oogst werd ons uitzicht opeens weer veel groter.

Ook tref je in Kamperland en omgeving de verbouw van aardappelen aan. Veelal word hier een ras verbouwd dat laat rijp is. Wij hebben de oogst helaas nog niet kunnen meemaken.

Wel hebben we gezien dat de oogst van de uien in volle gang was. Je ruikt dan de sterke lucht van de uien van grote afstand.

Een ander gewas dat we tijdens onze fietstochten veel hebben gezien is de suikerbiet. Een bijzonder gewas. Het schijnt namelijk de hoogste hoeveelheid CO2 te binden per hectare en is daarom belangrijk bij het verminderen van de CO2 hoeveelheid in de lucht.

Tegenwoordig is Kamperland naast de landbouw en de veeteelt ook een ideale locatie voor de watersporter op vakantie. Er komen echter ook steeds meer huisjes in dit vakantie dorp. Dat maakt het ook een aantrekkelijk vakantie oord voor een veel bredere doelgroep. Ook onze Duitse buren maken hier volop gebruik van.

Popular content